طرز صحیح نشستن روی صندلی در محل کار اهمیت بسیار زیادی دارد. چراکه بسیاری از افراد ساعات زیادی از روز را بر روی صندلی و پشت میزشان مشغول کار هستند. حالا اگر در این چند ساعت به نوع نشستن خود توجه نکنند، میتواند عوارض کوتاه یا بلندمدت بسیاری برای بدنشان داشته باشد.
بنابراین بسیار مهم است که بهترین زاویه نشستن برای انجام کار را بدانید و به آن عمل کنید، تا سلامت خود را به خطر نیندازید. کمردرد، دیسک کمر، غوز شدن کتفها و خمیدگی ستون فقرات اغلب ناشی از ناآگاهی افراد از بهترین اویه نشستن برای انجام کار است. اگر با نحوه درست نشستن پشت کامپیومتر یا میز اداری آشنایی کافی داشته باشید، قطعا به مشکلاتی که ذکر کردیم، دچار نمی شوید.
در این مطلب سایت مبلمان اداری مرانتی قصد داریم شما را با نحوه نشستن صحیح بر روی صندلی کار آشنا کنیم. پس با ما همراه باشید.
طرز صحیح نشستن روی صندلی در محل کار
برای رعایت طرز صحیح نشستن روی صندلی در محل کار اولین نکتهای که باید به آن توجه کرد، انتخاب یک صندلی و میز مدیریت یا میز اداری مناسب است، که اینجا ویژگیهای مهم آن را معرفی میکنیم.
نحوه درست نشستن پشت کامپیوتر در محل کار، تا حد بسیار زیادی به صندلی و میز اداری یا میز مدیریت مورد استفاده، بستگی دارد؛ بهطوری که هرچقدر صندلی و میز مناسبتر با فیزیک انسان باشد، شخص راحتتر میتواند طرز نشستن خود را اصلاح کند.
- یک صندلی با پشتی مناسب باید دارای شکل (s) باشد که شبیه به مهرههای کمر است. در عمل ممکن است پیدا کردن چنین صندلی دشوار باشد ولی شما میتوانید مبلمانی تهیه کنید که کاملاً مناسب گودی کمر شما باشد؛ به طوریکه در آن کاملاً احساس راحتی کنید.
صندلی باید دارای پشتی باشد که پنج تا ده درجه از حالت عمودی بازتر باشد. - زمان نشستن در پشت میزهای اداری مهرههای کمر باید کاملاً مورد حمایت قرار بگیرند.
پشتی صندلی نباید کاملا بر کفی صندلی عمود باشد بلکه بهتر است حدود ۱۰ درجه به سمت عقب متمایل باشد، به عبارتی زاویهای که پشتی صندلی با محل نشیمنگاه درست میکند باید حدود ۱۰ درجه باشد.
ضمن اینکه ما در ناحیه کمر، گودی کمر را هم داریم، یعنی دقیقا جایی که بیشترین شکایت دردهای کمر را به خود اختصاص داده است.
برای اینکه این قسمت هنگام نشستن روی صندلی پر شود باید یک برجستگی در همین قسمت در پشتی صندلی تعبیه شود تا هنگامی که فرد روی صندلی مینشیند گودی کمرش پر شده و کمر کمتر خسته شود.
- جای نشستن بر روی صندلی و در مقابل میز اداری باید به گونه ای باشد که فرد قادر باشد پاهای خود را به زمین برساند و زانوهایش اندکی بالاتر از سطح رانها قرار بگیرند.
- صندلی باید دارای دستههایی باشد که دستها به راحتی روی آن قرار بگیرند. با این کار مقداری از وزن از طریق دستها به صندلی منتقل شده، فشار کمتری به پشت و حتی گردن وارد می شود.
- جای نشستن صندلی نباید به مقدار زیاد پر و نرم باشد؛
بسیاری از صندلیها دارای فرورفتگی بیش از اندازه هستند. حدود ۲۰ اینچ در صورتی که ران به طور میانگین از این مقدار کوتاهتر است و این امر سبب ایجاد فاصله بین قسمت کمر و پشتی صندلی میشود.
در واقع عمق فرورفتگی صندلی باید حدود ۳۸ تا ۴۰ سانتیمتر باشد. از آنجا که شما به مدت زیادی در روی صندلی قرار میگیرید باید به نکات ذکر شده در جهت رفع عوارض احتمالی، توجه کافی کنید.
نحوه درست نشستن پشت کامپیوتر
علاوه بر رعایت نکات بالا، باید توصیههای زیر را هنگام نشستن پشت میز کامپیوتر و میز کار اداری در نظر بگیرید:
- مچ دستها باید مستقیم باشد و به سمت بالا و پایین و یا طرفین خم نشده باشد.
- رانها باید موازی با سطح کف اتاق باشند.
- آرنجها باید اندکی بازتر از ۹۰ درجه باشند.
- زانوها حدود ۲ الی ۳ سانتیمتر از لبه صندلی جلوتر باشند.
- صفحه نمایش کامپیوتر باید حدود ۴۵ الی ۵۵ سانتیمتر از صورت شما فاصله داشته باشد. راستای آن نیز با سطح چشمها در یک راستا باشد.
- بهتر است صفحه کلید حدود ۲ سانتیمتر بالاتر از ساعد قرار گیرد.
طولانی مدت روی صندلی ننشینید!
نشستن طولانی مدت پشت میز اداری و کار با کامپیوتر میتواند بعد از چند دقیقه یا چند ساعت، طاقتفرسا باشد. اما نکتهی مهم اینجاست که اگر شما اصول و نحوه درست نشستن پشت کامپیوتر را رعایت کنید، نهتنها بدن شما از کار خسته نمیشود، بلکه ریسک ابتلا به مشکلات مختلف فیزیکی، مانند دیسک کمر را برای خود کم میکنید.
حتی اگر صندلی مناسبی انتخاب کرده باشید و بهترین زاویه نشستن برای انجام کار را هم بدانید و رعایت کنید، اما طولانی مدت روی آن بنشینید، دچار عوارض خواهید شد. به خصوص اگر در یک وضعیت ثابت قرار گرفته باشید.
باید بدانید نشستن طولانی مدت عوارض زیادی برای انسان به همراه خواهد داشت. یکی از این عوارض کمر درد است. متخصصان طب فیزیکی و توانبخشی به افرادی که ناچارند ساعتها روی صندلی بنشینند توصیه میکنند بعد از هر ۵۰ دقیقهای که وضعیتشان ثابت بوده است، بلند شده و تغییر وضعیت بدهند. چند قدمی راه بروند و چند حرکت کششی انجام بدهند.
نگران از دست رفتن زمانتان نباشید، همه این کارها بیش از ۳۰ ثانیه هم وقتتان را نمیگیرد. اما همین کار ساده خستگی ۵۰ دقیقه نشستن را از تن خارج و حالت یکنواختی بدن را از بدن دور میکند، و عوارض نشستن طولانی مدت را به حداقل میرساند.
بهترین زاویه نشستن برای انجام کار
همینطور لازم به ذکر است که لم دادن روی صندلی بهخصوص بعد از یک فعالیت طولانی مدت برای کمر شما بسیار خطرناک است. بسیاری از اسپاسمهای عضلانی زمانی اتفاق میافتد که فرد بعد از انجام یک فعالیت سنگین، خسته روی کاناپه یا صندلی لم میدهد. در این حالت هیچ حمایتی به کمری که در اثر فعالیت خسته شده، از سوی صندلی نمیشود. در نتیجه عضلات دچار اسپاسم و درد شدید میشوند.
پس به یاد داشته باشید که بعد از تمام شدن کارتان و یا هنگام استراحت، روی صندلی یا کاناپه خود را رها نکنید. در عوض به آرامی چند قدمی راه بروید و چند حرکت کششی ساده انجام دهید، تا کمکم خستگی از بدن شما خارج شود.
بنابراین اگر ایستاده کار میکنید، به هیچ عنوان روی کار خم نشوید. حالا اگر نشسته کار میکنید، باید نوع نشستن شما (علاوه بر رعایت طرز صحیح نشستن روی صندلی در محل کار) طوری باشد که دستهایتان به راحتی به همه وسایل روی میز برسد و شما مجبور به خم شدن زیاد نباشید.
سخن پایانی
امیدواریم این مطلب از وبلاگ سایت مرانتی برای شما مفیده بوده، و شما را در یادگیری و رعایت طرز صحیح نشستن روی صندلی در محل کار راهنمایی کرده باشد. نکاتی که گفتیم را میتوانید هر روز تمرین کنید تا کمکم به بهترین نحوه نشستن درست پشت میز اداری برسید و سلامتی خود را حفظ کنید.